Svjetski dani srca u Mostaru 2013.

Kao i proteklih godina, tako će se i ove u Mostaru obilježiti Svjetski dan srca. Osim radio i tv emisija koje će biti posvećene ovoj manifestaciji, upriličit će se i niz drugih događaja. O ovogodišnjoj manifestaciji koja će se održati u Mostaru prisutne je upoznao dr. Emir Fazlibegović.

Također, uvodnim pozdravom prisutnima se obratio i predsjednik Sportskog saveza Mostara Hasan Šišić. Fazlibegović je predstavio program ovogodišnje manifestacije koji između ostaloga sadrži određivanje stupnja rizika obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti u Domu zdravlja i poliklinici MDD ‘Merhamet’ Mostar od 23. do 27.09.2013.

Znanstveni simpozij na temu ‘Kardiovaskularne bolesti’ sa eminentnim stručnjacima iz ove oblasti održat će se 27. rujna od 18 sati u hotelu ‘Bristol’.

Dan prije (26.09.) u Akademiji znanosti i umjetnosti BiH u Sarajevu od 10 sati održat će se znanstveni simpozij na temu ‘Poremećaji srčanog ritma kod djece, sportaša i odraslih’. Kao i proteklih godina mostarski Bulevar narodne revolucije-Trg hrvatskih branitelja bit će zatvoren na nekoliko sati zbog kros utrke, a koja se održava u organizaciji Sportskog saveza Mostara 28. rujna od 09 sati.

Posljednji sadržaj u okviru ovogodišnje manifestacije bit će marš – šetnja sa Španjolskog trga do Malog i Velikog kuka na putu k Podveležju. Ova šetnja će se održati 29. rujna od 09:30 sati.