Institut ,,Dedinje“: Posjeta svjetskih stručnjaka iz oblasti kardiologije

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje” prof. dr Milovan Bojić, održao je sastanak sa grupom svetski poznatih kardiologa. Cilj ove značajne posete Institutu ,,Dedinje” je buduća zajednička saradnja sa, pre svega, uglednom američkom Klivlend klinikom, što će omogućiti odlazak i usavršavanje lekara iz Instituta ,,,Dedinje” u ovoj prestižnoj instituciji, jednom od najvećih i najcenjenijih medicinskih centara u SAD-u i globalno.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Niraž Varma i dr Ivan Čakulev iz Klivlend klinike iz Ohaja, prof. dr Suave Labodžinski iz Univerziteta u Los Anđelesu, koji je jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka za nove tehnologije, zatim profesori Basim Mohamed i Najah Hadi iz Iraka, direktor Klinike za kardiovaskularnu rehabilitaciju iz Zagreba prof. dr Goran Krstačić, direktor Klinike za kardiologiju u Tuzli dr Elnur Smajić, predsednica Udruženja kardiologa BiH prof. dr Zumreta Kušljugić, koji, kroz svoje obraćanje na ovom sastanku, nisu krili zadovoljstvo zbog posete Institutu ,,Dedinje“ i budućoj saradnji, kojoj su dali punu podršku.

Domaćini Instituta prof. dr Bojić, predsednik Organizacionog odbora kongresa i predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije prof. dr Branislav Milovanović, lekari i upravnik Odeljenja institutskog Odeljenje za elektrofiziologiju dr Milosav Tomović, dočekali su uvažene goste nakon završenog 12. Internacionalnog neurokardiološkog simpozijuma ,,Neurocard 2023”, čiji su bili učesnici i predavači.

OPŠIRNIJE NA LINKU