UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI

UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI

UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI

UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI

utorak, 20 Septembar 2016 00:00

POZIV CLANOVIMA UKUBIH

Autor

UDRUŽENJE KARDIOLOGA U BOSNI I HERCEGOVINI

ASSOCIATION OF CARDIOLOGISTS OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

Behdžeta Mutevelića 33, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

tel: +387 62 330 606, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., www.ukbih.com

Datum: 22.08.2016

Na osnovu člana 36. Statuta Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini, sazivam izbornu sjednicu Skupštine Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini, koja će se održati u subotu, 1.10.2016.godine, sa početkom u 1100 sati, u prostorijama Hotela „Hills“ Sarajevo.

Za  izbornu sjednicu Skupštine Udruženje kardiologa u Bosni i Hercegovini predlažem  slijedeći

D N E V N I     R E D

1.     Izbor i imenovanje predsjedavajućeg Skupštine Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini;

2.     Izbor i imenovanje zapisničara i ovjerivača zapisnika o radu izborne Skupštine Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini;

3.     Usvajanje izmjena i dopuna Statuta Udruženja Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini;

4.     Izbor i imenovanje predsjedavajućeg i članova Upravnog odbora Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini;

5.     Izbor i imenovanje predsjednika i potpredsjednika Udruženja kardiologa u Bosni i Hercegovini;

 6.     Razno;

  

OBRAZLOŽENJE

Imajući u vidu saznanja o pokušaju održavanja nelegalne sjednice izborne Skupštine UK u BIH u Mostaru dana 28.05.2016. godine, na prijedlog predsjedništva UKuBIH, a u skladu sa članom 36. Statuta UKuBIH, dana 22.06.2016. godne, Upravni odbor UKuBIH uputio je pisani prijedlog Ibrahimu Ramiću predsjedavajućem Skupštine UKuBIH kojim je traženo sazivanje izborne sjednice Skupštine UK u BIH. Međutim do današnjeg dana, predsjedavjući Skupštine UK u BIH nije sazvao izbornu skupštinu čime je propustio Statutom UK u BIH predviđen rok od 15 dana za sazivanje izborne skupštine po prijedlogu Upravnog dobora UK u BIH. Obzirom da predsjedavajući  skupštine UK u BIH nije sazvao izbornu skupštinu u roku od 15 dana od dana primljenog prijedloga, to  je Upravni odbor UK u BIH kao predlagač ovlašten da samostalno sazove sjednicu izborne skupštine UK u BIH.

Uzimajući u obzir navedeno, kao i činjenicu da mandati predsjednika i potpredsjednika UK u BIH, kao i mandati predsjedavajućeg i članova Upravnog odbora UK u BIH ističu 16.12.2016. godine, Upravni odbor UK u BIH sazvao je na osnovu člana 36. Statuta UK u BIH izbornu sjednicu Skupštine UK u BIH, koja će se održati u subotu, 01.10.2016.godine, sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Hotela „Hills“ Sarajevo sa predloženim dnevnim redom.

  

Prilog:  Materijal pod tačkom 1., 3., 4. i 5. (Materijal će biti dostavljen naknadno, kao i pismeni poziv za ovu sjednicu).

Također vas napominjemo da sve informacije o radu UkuBiH, možete dobiti ISKLJUČIVO putem zvanične web stranice www.ukbih.com, kao i putem mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. - a sve ostale informacije koje dobijete sa drugih mail adresa nisu mjerodavne i možete ih zanemariti.

U prilogu možete pronaći i zapisnik sa posljednje sjednice predsjedništva -kliknite na sljedeći link: ZAPISNIK

                                                                            

 

                                                                                              PREDSJEDAVAJUĆI UPRAVNOG ODBORA

     Prof.dr.med.sci. Fahir Baraković

                                                                                      s.r.

utorak, 20 Septembar 2016 00:00

Odluka o izmjeni statuta i dnevni red skupštine

Autor
Poštovani članovi UKuBiH,

Kao što vidite, samoizabrani predsjednik doc. Fazlibegović Vas ponovo uznemirava putem Vaših privatnih email adresa, a putem svoje privatne email adrese, ne zvanične adrese UKuBiH.
Molimo Vas da ignorišete njegove obavijesti i ne ispunjavate glasačke listiće (koje Vam šalje poštom) koji nemaju nikakvu pravnu validnost, a što je već prijavljeno nadležnim institucijama kao lažno predstavljanje sa zloupotrebom pečata.

U skladu sa pripremama za izbornu Skupštinu UKuBiH najavljene u Ministarstvu pravde BiH (Sarajevo, hotel ''Hills'' 1.10.2016. u 11 sati), dostavljamo Vam  prijedlog teksta odluke o izmjenama i dopunama Statuta UKuBIH koji je pripremila Komisija za izmjene Statuta UKuBiH, imenovana 17.06.16. u Sarajevu. Eventualne izmjene Statuta će se primjenjivati sa danom verifikacije u Ministarstvu pravde BiH iza Skupštine.

Još jednom Vas molimo i upozoravamo da sve informacije o UKuBiH prihvatate jedino sa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i www.ukbih.com koje su pravno validne u Ministarstvu pravde BiH.

Upravni odbor UKuBiH

Na sljedećim linkovima možete preuzeti Odluku o izmjeni statuta i Dnevni red skupštine.

utorak, 13 Septembar 2016 00:00

ESC OBAVIJEST

Autor
 

 

CONGRESSES & EVENTS

ACCA logo

ESC icon

 
 
     
 
 

 
 
 

Find the right category for you and register before 16 September: late fee deadline

 

Dear Professor Kusljugic, FESC

 

How to register at the best rate for the upcoming Acute Cardiovascular Care congress in Lisbon?

1 - Register at the reduced fee (380€) if you are:

 

 

Under 35

 

 

Nurse, student or technician

2 - Register at a preferential rate (570€) if you become an ACCA Member now (10€)!

 

REGISTER

 
 

Don't wait: the fees will increase after the late fee deadline of 16 September!

We look forward to welcoming you in Lisbon,

The Acute Cardiovascular Care Team

 

Now available on your mobile device: download the 'ACCA 2016' Mobile App to view the latest programme, information on the organisers, sponsors, and more!

Search for 'ACCA 2016' in the App Store or on Google Play

 
 
 

Facebook icon

 

Twitter icon

 

Youtube icon

 

LinkedIn icon

 
 
četvrtak, 01 Septembar 2016 00:00

Kongres ESC - RIM

Autor

Draga profesorice Kušljugić,

drage kolege,

ESC Kongres 2016 (Kongres Evropskog udruženja kardiologije) je sada završen! Zahvaljujući radu Odbora za kongresni program i članovima volunterima fakulteta, uspjeli smo pružiti sveobuhvatni naučni program na kongresu u Rimu sa rekordnim brojem od preko 33 000 učesnika.

Kao predsjedavajući Odbora kongresa, želim Vam izraziti svoju posebnu zahvalnost na doprinosu u kreiranju naučnog programa. Uz Vašu posvećenost medicinskoj nauci i Vašu želju da dijelite znanje i kliničko iskustvo, mi smo bili u mogućnosti da prikažemo izvanredan program koji pokriva čitav spektar kardiologije za sudionike kongresa koji su u potrazi za znanjem došli sa pet kontinenata.

Svi zajedno smo iskusili neke sporne organizacione detalje u prvim danima, u sklopu toga i posjetu Pape tokom zatvaranja kongresa. Međutim uspjeli smo prikazati snažan naučni program te obogatiti i nadograditi znanje učesnicima koje će načiniti razliku u njihovoj medicinskoj praksi.

U mojim posljednjim danima u kojima obavljam dužnost predsjedavajućeg Odbora kongresnog programa, još jednom Vam želim izraziti iskrenu zahvalnost za aktivno učešće i ključnu ulogu koji ste odigrali pri kreiranju programa za kongres u Rimu.

Srdačni pozdravi,

Professor Geneviève Derumeaux
Predsjedavajući Odbora programa Kongresa Evropskog udruženja kardiologije

0-02-01-72c4334294d5ab5cf6b1fc78fbd8bb17acea74a9bd841a3b4b4e9fd904910a7d full

0-02-01-9520a47f12d82a87d30f0c98c73753dd599b400c7be21dc3ce3dfb6747027050 full

0-02-01-8e496b205d9502b7e313b32ab7f71c0b7f1d649e87f3ed294f4968f7056bea9e full

petak, 12 Avgust 2016 00:00

ESC EDUKACIJA

Autor
 

     
 
 
 
 

 
 
 

Don't miss the free webinar on: Differential diagnosis of patients with acute chest pain - What can biomarkers contribute?

 

Dear Professor Kusljugic, FESC

   

Join Prof Christian Müeller, Prof Stefan Blankenberg and Prof Kurt Huber (Host) for this FREE and Live interactive Acute Cardiovascular Care Association (ACCA) webinar on Monday 12 September from 18:00 to 19:00 CET on Differential diagnosis of patients with acute chest pain - What can biomarkers contribute?

Participants will learn about:

     

The origin and cut-off values for high sensitivity biomarkers Troponin and proBNP and the triggers of their release into circulation

     

The idea of biomarker approaches to identify patients with acute myocardial ischemia and those without

     

The optimal clinical use and combination of currently validated high sensitivity biomarkers for the rule-in and rule-out of acute myocardial ischemia and possible clinical strategies to differentiate from pulmonary embolism and aortic dissection

     

Potential novel biomarkers in the setting of acute coronary syndromes and future developments in biomarker research

   

REGISTER

 

Don't miss this opportunity to learn from key opinion leaders!

The format includes a case based presentation with live discussions, delivering useful techniques that can be used in clinical practice.

     
   

This event's educational programme is accredited by the European Board for Accreditation in Cardiology (EBAC) for 1 hour of External CME credits.

     

This programme is supported by Singulex in the form of an unrestricted educational grant.

Not yet a member? Join us and discover your benefits!

We look forward to welcoming you online

The Acute Cardiovascular Care Association

 
 
 
               
 
 
ponedjeljak, 25 Juli 2016 00:00

ESC EDUKACIJA

Autor

New Post Graduate Programme in Cardiac Arrhythmia Management

 

Dear colleagues,

We are very delighted to announce an innovative programme, aiming to train the future leaders in arrhythmia management and research: Diploma of Advanced Studies in Cardiac Arrhythmia Management (DAS-CAM). The programme is a joint project of the European Heart Academy of the ESC, the European Heart Rhythm Association (EHRA) and the Maastricht University Medical Centre.

This 2-years executive style programme is designed to qualify clinicians and clinical scientists for a leading position in arrhythmia management and research. Participants will interact with world leaders on cardiac arrhythmology, regulatory and societal dimensions of arrhythmia management, as well as cardiovascular biostatistics, health economics and leadership.

Successful degree holders will be empowered to develop new standards for arrhythmia care and research for the next decade and beyond.

You can find more information about the course on EuropeanHeartAcademy.org and DASCAM.org.

The first course will start in January 2017. The applications are now open.

 

ENROL NOW

 

Do not hesitate to share this exceptional opportunity with your peers.

We look forward to receiving your application for this innovative postgraduate programme.

With our best regards,

Prof. Panos E. Vardas, FESC
Managing Chair of the European Heart Agency
Immediate Past ESC President

Prof. Gerhard Hindricks, FESC
President of the European Heart Rhythm Association

Prof. Harry Crijns, FESC
Chair of Cardiology at Maastricht University Medical Centre

 

 

 

 

Dear National Cardiac Society President,

Dear National Cardiac Society Secretary,

Dear ESC Guidelines Coordinator,

We are now ready to set up the 2017 ESC Guidelines review teams.

In order to do so and as over the past 3 years, we are pleased to involve ALL National Cardiac Societies in the reviewing of ALL 2017 ESC Guidelines again this year.

The CPG is therefore calling upon ALL National Cardiac Societies to nominate ONE reviewer, for EACH of the below-mentioned 2017 ESC Guidelines. These nominees will need to have recognized expertise in the specific topic they will be reviewing.

  1. ESC Guidelines on the diagnosis and treatment of Peripheral Artery Diseases in collaboration with ESVS
  2. ESC / EACTS Guidelines on the management of Valvular Heart Disease
  3. ESC Guidelines for the management of Acute Myocardial Infarction in patients presenting with ST-segment elevation
  4. ESC Focused Update on Dual Anti-Platelet Therapy in collaboration with the European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS)

In order to keep the manageability and a good quality of review (see attached slides) the CPG is asking the National Cardiac Societies' reviewers to focus specifically on reviewing Grade I and III recommendations which are “the do and do not do recommendations”.

The National Cardiac Societies and their respective reviewers having been involved in the review process, as well as the ESC Committee for Practice Guidelines, will be listed in the document in an Appendix in order to acknowledge their time and effort.

Please send us the name and full contact details of your selected reviewer for each of the above-mentioned Guidelines: ONE name per Guidelines, by Monday 11 July 2016.

Nota bene: Involvement in ESC Clinical Practice Guidelines activities is subject to submission of a yearly declaration of interest which will be reviewed by an ESC assessing committee. Per the ESC policy any of the following activities will disqualify an individual from serving on a Guidelines committee: Part-time employment or salary from a related company, significant stock ownership, holding of a patent which generates significant revenues, receipt of significant royalties for intellectual property related to the topic of the guidelines.

We would like to take this opportunity to thank you for your support in the official peer reviews of the ESC Guidelines and look forward to hearing back from you.

With our best personal regards,

Professor Jose Luis Zamorano

Chairperson of the ESC Committee for Practice Guidelines 2014-2016

Professor Stephan Windecker

Chairperson of the ESC Committee for Practice Guidelines 2016-2018

četvrtak, 16 Juni 2016 00:00

Snižena članarina za - EACVI

Autor

Dear Chairpersons of Working Groups and National Societies,

We hope that you are keeping well! As advised during the EACVI National Societies Summit, held in Marseille, France on the 3-4th June 2016, we have launched a limited special offer on the EACVI Silver membership level: only 100 Euro instead of 156 Euro, ending 4th July 2016.

Should you wish to promote it among your communities, please kindly find attached our membership web banner and a short promotional text below to use:

Special EACVI membership offer ending on 4 July 2016
Become an EACVI Silver member!
Get the Silver full benefits at a discounted fee: only 100€ including taxes.
Do not delay this special offer ends on 4 July! Register (weblink already inserted on the word "register": https://escardio--community.force.com/CPBase__item?id=a3U570000008eUmEAI&site=a34570000000XtS )

The EACVI National Societies Summit post report will shortly be sent to you.

četvrtak, 26 Maj 2016 00:00

Rezultati glasanja za izmjenu statuta

Autor

Poštovani članovi UKuBiH,

u prilogu možete pronaći rezultate glasanja za izmjenu Statuta UKuBiH.

Rezultati

 

Vaše glasačke listiće za članove predsjedništva 2016-2019 smo zaprimili i isprintane nosimo na Skupštinu UKuBiH. Imena članova UKuBiH koji su elektronski glasali bit će postavljeni na web stranici, isprintati će se i predati komisiji za reizbor na Skupstini UkUBiH.

 

Upravni odbor

 

Fahir Barakovic

 

Dario Mott

 

Mehmed Kulic

 

Mirza Dilic

 

Zumreta Kusljugic

 

 

Poštovani, u prilogu možete pronaći knjigu apstrakta i programa za VII Međunarodni kongres kardiologa i angiologa - Mostar.

https://www.dropbox.com/s/8hqz3sbx6bzkig6/7th_Congress_2016_05_23_abstracts.pdf?dl=1

https://www.dropbox.com/s/yu54i5g2nxym71k/7th_Congress_2016_05_23_programs.pdf?dl=1

LP

Stranica 1 od 8
Scroll to top